WYSIWYG Web Builder
1. Verschijnt de geschiedenis van de Toonder Studio’s ook in boekvorm?

Daar zijn nog geen concrete plannen voor. Er zijn wel gesprekken gevoerd met diverse uitgeverijen, maar vanwege de hoge kosten en de onzekere markt voor dit soort uitgaves is er nog geen uitgever gevonden.
Als het verhaal in boekvorm verschijnt moet er bovendien veel informatie geschrapt worden. Ook het aantal afbeeldingen zou flink omlaag moeten en de plaatjes worden kleiner. Een dik boek zu rond de 300 pagina’s zijn, terwijl deze tijdschriftpublicatie 576 gaat tellen. Het is de wens van de schrijver dat het verhaal in ieder geval ook beschikbaar komt in deze uitgebreide versie.

2. Wat is het formaat van het blad en welk papier wordt er gebruikt?

Het formaat is A4 en er wordt gedrukt op luxe papier van minimaal 135 gram.

3. Dit is een duur tijdschrift, waarom?

Dit blad wordt niet in een grote oplage gedrukt zoals de tijdschriften die je bijvoorbeeld in de Bruna of in de supermarkt tegenkomt. De oplagen daarvan liggen vaak rond de 100.000 exemplaren of meer. De doelgroep voor De geschiedenis van de Toonder Studio’s is vele malen kleiner. De oplage van dit blad ligt dan ook veel lager, naar schatting tussen de 150 en 200 stuks. Bij zo’n oplage hoort helaas een hogere prijsstelling.   

4. Gaat het blad echt stoppen na 18 delen?

Na 18 delen is alles verteld wat de schrijver op dit moment te vertellen heeft. Toch kan er in de tussentijd nieuwe informatie of nieuw beeldmateriaal boven water komen. Het behoort tot de mogelijkheden om die informatie op een later tijdstip aan te bieden in een extra magazine. Op dit moment zijn hier echter geen concrete plannen voor.

5. Kan ik het abonnement tussentijds opzeggen?

In bijzondere gevallen kan in overleg worden besloten om het abonnement te beëindigen. U tekent echter in op een afgerond geheel van 18 delen en de haalbaarheid van het project is voor een groot deel gebasseerd op het aantal intekenaars. Met deze website, een brochure en een facbookpagina wordt u van te voren zo goed mogelijk geïnformeerd over de aard van dit tijdschrift, zodat u precies kunt bepalen of u hier wel of geen interesse in heeft. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om ze van te voren te mailen. 

6. Hoe betaal ik?

U betaalt door maandelijks het bedrag van één nummer over te maken. Het is aan te bevelen om hier in uw bankomgeving een periodieke overschrijving voor aan te maken voor de looptijd van het abonnement (18 maanden). Zo vergeet u nooit te betalen en bent u ervan verzekerd dat u het nieuwste nummer direct ontvangt bij verschijning. U maakt het de uitgever dan ook een stuk makkelijker, omdat de administratie eenvoudiger wordt!
De tijdschriften worden verzonden in de eerste week van de maand. Een goed moment voor de periodieke overschrijving is dus bijvoorbeeld de laatste week van elke maand.

7. Wie is de uitgever?

De tijdschriften worden uitgegeven door de auteur. Jan-Willem de Vries heeft inmiddels een ruime ervaring met het schrijven van boeken over strips en tekenfilm, maar eveneens met het uitgeven van boeken, dvd’s en losbladig werk. Eerdere uitgaven die hij verzorgde zijn:

2013  Cursus tekenfilm van Marten Toonder (luxe map met facsimile van een
            losbladige cursus)
2013  The Magic Music, de productie van een Marten Toonder tekenfilm (boek)
2014  Tom Poes en het schaduwslot, de productie van een Marten Toonder 
            tekenfilm
(boek)
2014  Kring om de maan (boek)
2015  De Harrie Geelen collectie (DVD)
FAQ
frequently asked questions
EEN TIJDSCHRIFTENREEKS IN 18 DELEN


INTEKENEN

INFORMATIE

FAQ (vragen)

UITGEBREIDE INHOUDSOPGAVE

PAGINA'S INZIEN

GERAADPLEEGDE BRONNEN